Waarom Madave?

Waarom Madave?

In Nederland valt er nog veel te verbeteren als het gaat om de positie en de behandeling van transgender mensen, vrouwen en minderheidsgroepen. Daarom ben ik begonnen met Madave, een genderneutrale webshop / prijsvergelijkingssite / webblog waar iedereen kan zijn zoals die is en waar ieder transgender persoon de spullen / kleding / boeken kan vinden waar die behoefte aan heeft. Het genderneutrale productassortiment is nooit perfect en wordt continu bijgewerkt, mede op basis van suggesties en tips van betrokken websitebezoekers.

Genderneutraal opvoeden

Niet alleen transgender mensen hebben baat bij deze site. Ook ouders die besloten hebben om mee te gaan met de tijd kunnen hier genderneutrale kinderboeken en genderneutrale kinderkleding vinden. Zo wordt het genderneutraal opvoeden van je kinderen in ieder geval een beetje makkelijker gemaakt. Daarnaast zullen in dit blog zeker weten nog tips en adviezen terugkomen op het gebied van genderneutrale opvoeding, zodat je weet waar je op moet letten en wat je moet vermijden bij de opvoeding van je kind.

Op Madave.nl hebben we naast kinderboeken en kinderkleding ook genderneutraal speelgoed in onze productcatalogus. In veel kinderboeken, speelgoed en films van o.a. Disney is steeds sprake van een duidelijk jongen/meisje rollenpatroon. Jongens gaan op avontuur en meisjes blijven braaf binnen met het keukentje of de pop. Qua kleuren geldt daarbij vaak de regel groen/blauw voor jongens en rose/rood voor meisjes.

Ook zijn de sprookjes altijd maar weer hetzelfde, waarbij de prinsessen zich in de problemen werken en de prinsen (oftewel de mannen) als helden hen komen redden. Op Madave.nl proberen we te breken met deze stigma's onder andere met onze verzameling van gendervrij speelgoed.

In veel kinderboeken, speelgoed en films van o.a. Disney is steeds sprake van een duidelijk jongen/meisje rollenpatroon. Jongens gaan op avontuur en meisjes blijven braaf binnen met het keukentje of de pop.

Het kan ook anders

Waar het bij Madave.nl op neerkomt is dit: het kan ook anders. Door los te komen van het jongen/meisje paradigma en geen onderscheid meer te maken tussen man en vrouw zul je op een meer vriendelijke en begripvolle manier kunnen kijken naar de wereld om je heen. Opeens zullen patronen en (onderdrukkende) systemen voor je zichtbaar worden, waarbij je in het verleden niet eens bij stil zou hebben gestaan.

We leven in een tijd waar sprake is van een bewustszijnsrevolutie waar zelfs de mannelijke cultuur van Thierry Baudet en Donald Trump niet tegen opgewassen is. Wees niet bang en sluit je aan in deze strijd voor sociale rechtvaardigheid! Gelukkig zijn velen je al voorgegaan en worden wij als feministen en strijders voor rechtvaardigheid steeds sterker:

 

We leven in een tijd waar sprake is van een bewustszijnsrevolutie waar zelfs de mannelijke cultuur van Thierry Baudet en Donald Trump niet tegen opgewassen is.

Sociale rechtvaardigheid en gendergelijkheid

Bij Madave gaat het dus om meer respect en gelijke rechten voor transgender personen, vrouwen en minderheidsgroepen die in onze nog steeds erg seksistische en door blanke mannen gedomineerde samenleving te weinig kansen krijgen.

Wanneer je beseft dat veel vrouwen in deze wereld niet economisch zelfstandig zijn (waardoor vrouwen als het ware gevangen kunnen blijven in een ongelukkig huwelijk of samenzijn), procentueel minder dan mannen verdienen voor hetzelfde werk (ook in Nederland) en op grote schaal dagelijks te maken krijgen met seksuele intimidatie en catcalling (achterna worden gezeten of nageroepen door mannen), is het niet zo vreemd dat steeds meer vrouwen besluiten om feminist te worden. Samen staan we sterk!

 

Een Nederlandse advertentie zoals je ze zo vaak ziet (papa's doen natuurlijk geen boodschappen, want stel je voor!)

Daarom hebben wij op Madave.nl niet alleen genderneutrale kleding, accessoires, kinderboeken en speelgoed maar ook belangrijke boeken over feminisme, emigratie en immigratie en genderstudies. Lees je in, laat je inspireren en vooral: dare to shine!

Reacties op artikel